A A
RSS

Otkriveno novih 39 nepoznatih vrsta ptica

Wed, Dec 26, 2012

Biodiverzitet, Vesti, Zanimljivosti

Australija i Nova Gvineja predstavljaju stanište mnogih retkih vrsta biljaka i životinja. Naučnici su nas svojim istraživanjima navikli na nova otkrića. U ovom delu sveta se svake godine otkriju mnoge nove vrste.

Najnovija otkrića neobičnih, novih vrsta ptica iznenadila su čak i same naučnike. Ptice su toliko retke, neobičnog izgleda i specifičnog ponašanja da su privukle pažnju mnogih ornitologa.

Posle 8 godina posvećenih istraživanju retkih i nedovljno objašenjenih vrsta ptica i posle 18 ekspedicija upravo u ovom delu sveta uspešno je završena relaizacija projekta ‘’Rajske ptice’’.

Naučnik Ed Scholes i fotoreporter Nacionalne Geografije, Tim Laman po prvi put su snimili i predstavili 39 novih vrsta ptica.

Uz veliku dokumentarnu i naučnu vrednost, njihov film predstavlja ekranizaciju njihovog dugogodišnjeg temeljnog i upornog rada.

Publika može da vidi neobične, prelepe i po prvi put predstavljene i opisane vrste ptica.

Dva trejlera koja smo postavili na sajtu, ilustruju ovaj značajan projekat. Prvi daje interesantne informacije i statističke podatke o samom radu na projektu (između ostalog i podatak da je u predhodnih 8 godina snimnjeno više od 39.000 fotografija).

Drugi trejler predstavlja isečak iz filma i ilustruje deo snimljenog materijala.

Krajem januara i početkom februara autori će detaljno predstaviti 50 kraćih filmova kojima će se ilustrovati i objasniti proučavane i otkrivene nove vrste.

Ceo projekat predstavljen je knjigom i dokumentarnim filmom koji je objavljen od strane Nacionalne Geografije.

ekospark.com

.

Tags: , , ,

Leave a Reply


− 2 = 3

Oblasti

Arhiva

Pišite nam: ekospark@gmail.com
Žao nam je, vremenski podaci nisu dostupni!


*Temperatura » (kursorom na ikonice za više informacija)

Prijavite se za vesti:

Oficijalna strana:
www.ekospark.com