A A
RSS

Daljinska kontrola LED sijalica

Thu, Jul 26, 2012

Energija, Tehnologija, Vesti, Zanimljivosti

Zamislite situaciju u kojoj sve sijalice u prostoriji u kojoj se nalazimo možemo kontrolisati mobilnim telefonom – preko smartphone aplikacije.

Ovo zvuči odlično, posebno u trenucima kada opušteno iz fotelje gledamo film ili ležimo u krevetu.

Insteon LED je prva sijalica koja se može kontrolisati preko smаrtphone аplikаcije putem mobilnog telefona. Daljinska kontrola moguća je preko bežične (wireless – wifi) mreže.

Ovaj revolucionarni sistem svakoj ekološki štedljivoj “Insteon LED”  sijalici dodeljuje jedinstvenu IP adresu, tako da se sijalice mogu uključiti ili ugasiti pojedinačno.

Sistem se lako instalira i kontroliše a zahvaljujući mobilnim telefonima mnogi prekidači na zidovima mogu postati suvišni. (foto: izgled smartphone aplikacije)

Bežično kontrolisanje svetla nikada nije bilo pristupačnije i ekonomičnije.

Da bi se bežični sistem sijalice aktivirao dovoljno je samo uključiti prekidač koji se nalazi na sijalici. Program koji kontriliše rad sijalica, može kontrolisati više sijalica istovremeno.

Pored aplikacije na mobilnom telefonu, uz više kupljenih sijalica u paketu, dolazi i daljnski upravljač kojim se sijalice mogu kontrolisati.

Prodaja Insteon LEDsijalica je već počela i one se mogu naći u bolje snabdevenim radnjama. Potražnja je velika jer se njihovim korišćenjem mogu ostvariti velike uštede energije ali glavni adut na tržištu predstavlja daljinski način korišćenja.

Sijalice su zbog LED tehnologije izuzetno ekonomične tako da sijalica od 8V daje svetlo kao konvencionalna sijalica (užarena) od 60V.

Daljinska kontrola daje veliku prednost većim kućama i firmama gde se jednostavno putem aplikacije može proveriti da li su sve sijalice ugašene.

U svakom slučaju verujemo da će se ovakav sistem za nekoliko godina potpuno komercijalizovati i da uveče nećemo više morati da ustajemo i šetamo stanom da bi proverili da li su sve sijalice ugašene.

 

Tekst: EkoSpark.com\portal

.

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Daljinska kontrola LED sijalica”

  1. Nikola says:

    Niste napisali da se svetla mogu kontrolisati vremenski i da na aplikaciji postoji tajmer. Moguce je automatski regulisati da se svetla pale i gase u odredjeno vreme.

  2. ekstra… svaka cast ljudi

Leave a Reply


7 + 4 =

Oblasti

Arhiva

Pišite nam: ekospark@gmail.com
Žao nam je, vremenski podaci nisu dostupni!


Prijavite se za vesti:

Oficijalna strana:
www.ekospark.com