A A
RSS

Božićna jelka od plastičnih boca

Wed, Dec 28, 2011

Vesti, Zanimljivosti

Uz pomoć malo mašte i kreativnosti ova jelka napravljena je od plastičnih flaša. Dodatno je interesantna jer pomalo ima oblik paprati ali je i pravi primer kako se nepotrebne stvari mogu ponovo iskoristiti. U ovom slučaju svi delovi su od plastike.

Pored toga što izgleda odlično predstavlja i dobar primer kako se za novogodišnje praznike ne moraju kupiti prirodne jelke.


U zavisnosti od broja flaša i dužine cevi mogu se napraviti jelke različitih veličina. Izrada ovakve jelke pravo je rešenje iz više razloga: jeftina je, praktična i lako se može napraviti od iskorišćenih plastičnih flaša.

Pozitivna strana ove priče je da se spreči seča prirodnih stabala za vreme novogodišnjih praznika i tako zadrže postojeće šumske površine.

Da bi ste napravili ovakvu jelku potrebno je 20 do 30 plastičnih flaša zelene boje.

Poželjno je da boca bude više i da one budu različitih veličina. Prečnik cevi koja je stub jeleke iznosi 150 mm. Svaka boca treba da se iseče po sredini na tri dela, a zatim delove treba iseći što bliže kako bi dobili izgled iglica ili paperja.

Umesto postolja dovoljno je da cev sa bocama postavite u odgovarajuću kružnu rupu, koja takođe može biti napravljena od plastike. Postolje na kraju možete pokriti platnom.

Jelku možete okititi klasičnim ili ukrasima koje ste sami napravili. Važno je da obratite pažnju da svetleće sijalice ne postavljate direktno na plastiku, pustite ih neka vise, kako se plastika ne bi istopila.

Pored postolja postavite nekoliko upakovanih kutija sa poklonima i jelka će sijati punim sjajem.

Jelka je izuzetno praktična i pruža mogućnost da bude modifikovana na više različitih načina, u zavisnosti od naše mašte.

EkoSpark.com

.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply


4 + 5 =

Twitter

Oblasti

Arhiva

Pišite nam: ekospark@gmail.com
Žao nam je, vremenski podaci nisu dostupni!


Prijavite se za vesti:

Oficijalna strana:
www.ekospark.com