A A
RSS

“Objektivom kroz svet kroz nas” 2013 – Foto-konkurs

Thu, Apr 11, 2013

Link, Multimedija

Zavod za javno zdravlje Pančevo treću godinu za redom  pod pokroviteljstvom Fotosaveza Srbije, organizuje fotokonkurs i izložbu fotografija „Objektivom kroz svet oko nas“ posvećenu Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine u cilju promocije pozitivnog, proaktivnog pristupa sagledavanju stanja u životnoj sredini u Srbiji i promovisanju jedinstva prirode i čoveka koje treba sačuvati.

Zavod za javno zdravlje Pančevo je jedina zdravstvena ustanova u Srbiji koja promoviše unapređenje životne sredine na ovaj način, uverena da svaka fotografija na ovu temu govori više od 1000 reči i utiče na našu svest mnogo snažnije nego bilo koje edukativno predavanje.

Ove godine tema je “Vetruška i Gorocvet, za lepši svet!”

Obrazloženje teme: Vetruška i Gorocvet, zaštićena životinjska i biljna  vrsta, sivi soko i gospina vlas, odabrani su  kao sinonimi čiste životne sredine, kao asocijacije na vetar koji pročišćava vazduh, vetrenjače, vetroparkove, obnovljive izvore energije, ali i ugrožene životinjske vrste; goru, planinu, šume, čistu životnu sredinu, peščare i ostale zelene oaze Srbije, zelenu gradnju, očuvanje biljnog sveta i prirode uopšte.

Dakle, očekujemo fotografije koje se odnose na sve pomenute segmente životne sredine, uz uslov da su načinjene u Srbiji.

Izložba će biti realizovana u periodu 25.05-10.06.2013. u Kulturnom centru Pančeva.

Učešće je besplatno, samo je potrebna dobra volja i objektiv fotoaparata da se zabeleži svet oko nas.

Propozicije konkursa i prijavni list mogu se naći na sajtu Zavoda za javno zdravlje Pančevo www.zjzpa.org.rs i Fotosaveza Srbije www.fotoss.org

Konkurs je otvoren do 1.maja 2013. Fotografije u digitalnom obliku slati na mirjanaostojin.pancevo@gmail.com

  ..

EkoSpark.com

..

.

Tags:

Leave a Reply


4 − 1 =

Twitter

Oblasti

Arhiva

Pišite nam: ekospark@gmail.com
Žao nam je, vremenski podaci nisu dostupni!


Prijavite se za vesti:

Oficijalna strana:
www.ekospark.com