A A
RSS

Gyre9 “Green Revolution” – kombinuje vežbanje i pravljenje energije

Sat, Feb 9, 2013

Energija, Tehnologija, Vesti

Kada većina od nas odluči da se angažuje i vežba obično razmišlja o odlazku u teretanu ili kupovini neke fitnes sprave i vežbanju kod kuće. Jedna od najčešće korišćenih sprava je sobni  bicikl.

Jednostavan je za korišćenje, ne zauzima puno prostora i odličan za održavanje kondicije.

Upravo zbog svoje popularnosti i praktičnosti kompanija Gyre9 je dizajnirala fitnes-bicikl pod nazivom “Green Revolution„ koji prilikom vežbanja proizvodi električnu energiju.

Ovaj koncept nije nov, pisali smo o nekoliko sličnih modela ali će verovatno biti interesantan jer dizajneri najavljuju da će biti izutetno povoljan na tržištu.

Energija proizvedena na njemu moći će jednostavno i lako da se prosledi električnim aparatima u domaćinstvu.

Bicikl radi identično kao i običan bicikl za vežbanje. Prilikom kupovine dobija se info-led tabla na kojoj se prilikom vežbanja mogu pratiti informacije o potrošnji kalorija, pređenoj kilometražii, proizvodnji struje…

Sve veći broj teretana širom sveta nabavlja fitnes-sprave koje prilikom vežbanja generišu električnu energiju. Vlasnici teretana kažu da korisnici više vežbaju na njima jer su svesni da ujedno sa održavanjem svoje fizičke kondicije daju i lični doprinos u očuvanju životne sredine.

Mnogi sportisti su veoma zainteresovani za ovakve sprave, jedan od najboljih NBA igrača Steve Nash među prvima je kupio deset “Green revolution„ bicikla za svoju teretanu.

ekospark.com\portal

.

Tags: , , ,

Leave a Reply


3 + = 6

Oblasti

Arhiva

Pišite nam: ekospark@gmail.com
Žao nam je, vremenski podaci nisu dostupni!


*Temperatura » (kursorom na ikonice za više informacija)

Prijavite se za vesti:

Oficijalna strana:
www.ekospark.com