EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» MASDAR: GRAD BUDUĆNOSTI

Zamislite grad čiji su stanovnici “proterali” fosilna goriva i oslanjaju se samo na elektricitet iz vetra i svetlosti Sunca, na ulicama nema automobila, a ljudi šetaju ili voze bicikle, prelazeći duža rastojanja podzemnim električnim kapsulama…

Naučna fantastika? Više nije: februara 2009. godine građevinari su položili temelje Masdar Sitija, ekopolisa bez otpadnih voda i štetnih emisija, projektne vrednosti 22 milijarde dolara!

Masdar Siti se nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na obalama Persijskog Zaliva. Abu Dabi, glavni grad UAE, stoji iza ovog projekta “eko-sitija”koji je već dobio epitet najambicioznijeg do danas, a očekuje se da radovi budu završeni do 2016. godine.

Masdarovih budućih 50 000 stanovnika će definitivno pomeriti granice “zelenog življenja” što je počelo sa njegovim prvim naseljenicima, 100 postdiplomaca alternativne energije sa Masdarovog Naučnog Instituta koji su se doselili već septembra. Napajan isključivo obnovljivim energetskim resursima, grad će reciklirati sav svoj otpad i najveći deo vode, a građani će uzgajati organske proizvode. Sultan Ahmed Al Džaber, Masdarov “prvi izvršni” je pokušao da bude skroman: “Jednostavno, preduzeli smo jedan hrabar korak”.

Masdar je samo jedan od nekoliko konkretnih napora u cilju formiranja održivih zajednica kao odgovor na pretnje koje dolaze od klimatskih promena. Grad sa minimalnim emisijama ugljenika se gradi na Dongtanu, ostrvu nedaleko od Šangaja, a Island, Norveška, Kosta Rika i Novi Zeland su obećali da će svoja naseljena mesta očistiti od ugljenika.

Masdar Siti je međutim u ovom pogledu najdalekosežniji razvojni projekt  do sada, a i prvi je iza koga stoje najveći proizvođači nafte i njenih derivata.

Nafta je Abu Dabi učinila prepoznatljivo bogatim – razlog tome je njegovih devet procenata svetskih dostupnih rezervi. Ove rezerve će vremenom biti utrošene, pa emirati okreću pogled ka industrijama koje promovišu čiste tehnologije kako bi prekinuli svoju zavisnost od fosilnih goriva i otvorili nova radna mesta. “Ako neko razvija neki posao za 2015. godinu, ne želimo da budemo u njemu,” kaže Homaid Al Šemari, zamenik direktora državne razvojne kompanije Mubadala koja nadgleda radove na projektuje. “Mi gledamo mnogo, mnogo dalje u budućnost”.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

Planeri su već integrisali ovaj pristup u konstruisanju grada i njegovih podstruktura grada. Kupola izrađena od TF solarnih panela (TF-thin film) pružaće hlad i polovinu gradu potrebne struje. Turbine na vetar i tzv. “waste-to-power” elektrane (koriste otpad kao gorivo) biće “tačka na i” ove predivne panorame. U obližnjoj pustinji, električna centrala snage 500 megavata sakupljaće solarnu energiju – radiće se o solarnoj elektrani koncentratorskog tipa, gde se toplotna energija solarnog zračenja predaje parnom generatoru. Većina vode se dobija desalinizacijom, energetski intenzivnim procesom kojim se morska voda konvertuje u vodu za piće. Desalinizacijom se dobija najveći deo vode za piće potreban stanovništvu UAE, što objašnjava zašto je ova zemlja jedan od najveći emitera ugljenika u atmosferu. Ali u Masdaru, solarna energija će pokretati proces desalinizacije. U okviru ovog programa predviđeno je i mnoštvo ideja za štednju, između ostalih i recikliranje 80 vode i instaliranje tehnoloških rešenja kao što je sistem za detekciju curenja cevovoda. Primenom ovako strogog pristupa konzervacije ostvariće se cilj od 80 litara vode dnevno po stanovniku (sadašnji prosek Ujedinjenih Arapski Emirat je 543 litra).

Možda je ipak najveći eksperiment Masdar Sitija njegov status prvog “car-free” naselja - na ulicama neće biti automobila. Planeri se nadaju da će šetališta zaštićena od intenzivnog Sunčevog zračenja ohrabriti građane da pešače a veće udaljenosti prelaze lakim električnim vozom ili električnim kapsulama sa šest sedišta (eng. naziv “ personal rapid transit system”) koja će se kretati pod zemljom povezujući oko 1 500 stanica u gradu.

 

 

» Dodatni LINKOVI :

      Švedski Projekt Energetski Pozitivne Kuće

      Upotrebljiva Improvizacija Doktora Brauna?

      Posmatranje Prirodnih Pejzaža – Vizuelni Analgetik

      Jednostavnost Klimatizacije Belom Bojom

      Škotska I Energija Vode

      Solarni Paneli Na Autoputevima

      Korpa Za Recikliranje Otpada Sa Čitačem Bar-Koda

      Istorija Tamne Zemlje (Terra Preta)

      Pirus U Plug-in Verziji

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |