A A
RSS

Novogodišnja jelka od recikliranih plastičnih flaša

Sat, Dec 25, 2010

Vesti, Zanimljivosti

Galerija ‘’DesigPack’’, kompanija ‘’Coca-Cola’’ i ‘’Eko – Pakovanje’’ postarale su se da ove godine na ulicama grada Pariza umesto klasičnih jelki zasvetle plastične reciklirane jelke, napravljene od plastičnih flaša.

ekospark.com

Izradom jelke od plastičnih boca ove kompanije su pokrenule novi ekološki projekt, čiji je cilj da što veći broj ljudi poseti seminare koji će prezentovati važnost i značaj reciklaže, ali i prednost upotrebe recikliranih proizvoda.

Led sijalice osvetlile su i dekorisale jelke napravljene od plastičnih flaša, koje su se na ulicama Pariza našle od 1. decembra do 15. januara.

ekospark.com

Kreatori ove ideje ističu da ‘’PET – jelke‘’ takođe treba da skrenu pažnju na problem seče šuma ali i seču jelki posebno u toku novogodišnjih praznika.

U Parizu se ovo godine više od 30 kompanija već opredelilo za kupovinu reciklirane plastične jelke. Pristalicama ove ideje galerija ‘’Design Pack’’ šalje kompletno recikliranu ‘’PET-jelku’’ u delovima, upakovanu u kartonsku kutiju sa kompletnim uputstvom za njenu brzu izradu.

ekospark.com

Deo novca od svake prodate jelke izdvaja se kao donacija ekološkoj organizaciji WWF.

Detaljnije : ekospark.com

.

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply


5 − 1 =

Oblasti

Arhiva

Pišite nam: ekospark@gmail.com
Žao nam je, vremenski podaci nisu dostupni!


Prijavite se za vesti:

Oficijalna strana:
www.ekospark.com