A A
RSS

Nameštaj od recikliranog materijala

Sun, Jun 16, 2013

Reciklaža i Otpad, Vesti

Dizajner Adrian Johnson došao je na ideju da napravi različite i interesantne sofe od starih i nepotrebnih stvari. Polazna ideja je poznata, želeo je da pokaže da je naizgled neupotrebljive stvari moguće redizajnirati i ponovo koristiti.

Osnovu konstrukcije sofe dobio je malom preradom starih frižidera, a postojeća zadnja sedišta starih automobila iskoristio je za izradu sedišta sofe.

Interesantno je da su se sedišta vrlo lako uklapala, po njegovim rečima određena su bila i gotovo identične veličine. Nije bilo potrebe da ih nešto posebno prepravlja, povećava ili smanjuje. Nastale su jako interesantne sofe, pomalo u retro stilu.

Fotografije sofa je postavio na svom sajtu. Za manje od nedelju dana svi modeli bili su rasprodati.

Njegova ideja bila je da napravi neki komad nameštaja od starih i do tada nikada ne korišćenih stvari.

Za frižider 735i iz 1983 godine iskorišćeno je sedište iz BMW 735i modela iz 1984 godine. Police i pregrade je takođe iskoristio kao dodatne elemente, pomoćne stočiće i naslone za sofu. (< > foto galerija )

Za frižider 325e iskoristio je sedište iz starog BMW modela 325e zelene boje iz 1980 godine. Kao dekorativni dodatak dodao je delove od mahagonija i redizajnirane police.

U model frižidera 535i iz 1980 godine ugradio je sedište iz 535i BMW modela iz 1988 godine koje se potpuno uklopilo. Zbog specifičnog dizajna kod ovog frižidera iskoristio je postojeće rupe i tu ugradio wifi  zvučnike, idealne za bežično slušanje muzike preko iPhona ili laptop-a.

ekospark.com

.

Tags: ,

Leave a Reply


4 − 3 =

Oblasti

Arhiva

Pišite nam: ekospark@gmail.com
Žao nam je, vremenski podaci nisu dostupni!


Prijavite se za vesti:

Oficijalna strana:
www.ekospark.com