A A
RSS

Čista voda – bogatstvo prirode

Thu, Apr 11, 2013

Vesti, Voda

Prilikom obeležavanja ekoloških praznika na mnogim internet sajtovima često se mogu videti prelepe fotografije prirode, na žalost često bez tačnog naziva mesta gde su fotografisane.

Pre samo nekoliko nedelja prilikom obeležavanja Svetskog dana zaštite voda, pored velikog broja upozoravajućih fotografija i primera zagađenih i degradiranirh reka, na internet portalima moglo se videti i nekoliko zaista prelepih fotografija čiste izvorske vode za piće i čistih reka. Ovo je jedna od fotografija koja se tih dana često mogla videti kao apsolutno pozitivan primer. *kliknite na fotografije za uvećanje

Potpuno se slažemo sa onima koji smatraju da upravo ovakve fotografije mogu podsetiti mnoge na važnost i značaj očuvanja reka i čiste vode za piće. Kao i na činjenicu kakvo se bogatsvo degradira prilikom nebrige o rekama.

Fotografija se dopala mnogima a mi smo hteli da pronađemo mesto i kako je ona nastala.

Postavljene fotografije snimljene su na jednoj od najčistijih reka u Evropi, reci Verzasca u Švajcarskoj. Ova reka dugačka je 30 km a kvalitet vode u reci identičan je od izvora do ušća. Na reci se nalazi i najveća brana u Evropi, visoka 220 metara.

Naravno, ovakvih izvora i reka ima i kod nas. Do sada smo neke predstavili na stranicama našeg sajta i našim galerijama. Fotografije su izuzetno važne jer su tu da nas podsete na prelepo prirodno bogatstvo, koje ujedno moramo i da sačuvamo.

Ove fotografije su se vrlo često mogle videti na internet portalima prilikom obeležavanja Svetskog dana vode. Pored čiste vode, mnogima se dopao i način kako su slikane. Fotograf se odlučio da sam zaroni do dna u ovom delu reke i napravi ih.

Pomenuta fotografija je slikana sa dna reke, sa dubine od 15 metara. Sa dana se jasno vidi stari Rimski most na površini vode. Reka je kristalno čista i pogled je prelep, potpuno jasan i identičan, i sa dana i sa površine vode.

ekospark.com

.

Tags: , ,

Leave a Reply


+ 6 = 11

Oblasti

Arhiva

Pišite nam: ekospark@gmail.com
Žao nam je, vremenski podaci nisu dostupni!


Prijavite se za vesti:

Oficijalna strana:
www.ekospark.com