Redizajn modela Renault 4

Čuveni model Reno 4 mnogima je bio prvi automobil koji su kupili ili vozili. Zbog svog specifičnog dizajna model je i danas interesantan mnogima.

U kompaniji su se zato odlučili da objave konkurs za novi redizajn ovog modela. Konkurs je bio izuzetno uspešan, pristiglo je 3.200 radova iz više od 92 zemlje.

Za najbolje rešenje proglašena je ideja Alen Zadeh-a.

Američki dizajner Alen Zadeh odlučio je da redizajnira popularnu “četvorku’’ u nekoliko verzija električnog modela: pick-up verzije, kabrioleta, do verzije sa providnim krovom.

Više verzija doprinelo bi većoj popularnosti novoj “četvorki’’.

Alen je svoje koncept rešenje nazvao Reno 4 eleve (eleve od francuske reči student) kao simbol fleksibilnosti, promene, lake i jednostavne mogućnosti modifikacije i nadogradnje.

Ko zna, u koliko se u kompaniji odluče da se ovaj koncept nađe u serijskoj prozvodnji, možda će Reno 4 nekome ponovo biti prvi automobil koji će voziti, ovoga puta električni.

.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ 7 = 12

Subscribe: Entries | Comments

Copyright © EkoSpark.com/Blog/ 2024 | EkoSpark.com/Blog/ is proudly powered by dELFIN-dIZAJN

Creative Commons License
EkoSpark is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Serbia License.