‘‘Kako sam uhvatio vetar’’ – Vilijam Kamkvamba

Siromaštvo danas nije strano mnogim ljudima. Oni koji žive u siromaštvu nemaju izbora, teško žive a zbog nedostatka novca nedostaju im i najosnovnije stvari u životu.

.


Jedan dečak iz Malavija u Africi poželo je da to promeni. Odlučio je da svojim znanjem, sebi i svojoj porodici obezbedi malo bolje uslove života.

.

U uslovima totalne nemaštine, vodeći se samo instrukcijama iz jedne knjige, on je uspeo da sam pronađe način i napravi vetrenjaču koja će proizvoditi struju.

Struje u tom delu države gotovo da nema.

.

.
(ukoliko odmah klikom na play ne dobijete prevod, kliknite na share, a zatim na play)
.

Priča o njegovoj vetrenjači se proširila i posle nekoliko meseci, mesto na kome je sagradio vetrenjaču postalo je stanica biolozima i turistima koji su želeli da pomoću energije koju proizvodi vetrenjača napune svoje mobilne telefone.

Nekoliko godina kasnije:
.

.

(ukoliko odmah klikom na play ne dobijete prevod, kliknite na share, a zatim na play)

.
Bez obzira na situaciju i okruženje u kome živi, zbog svog cilja, da njegovoj porodici bude bolje, on nikada nije gubio veru u uspeh svoje ideje.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


9 − 2 =

Subscribe: Entries | Comments

Copyright © EkoSpark.com/Blog/ 2024 | EkoSpark.com/Blog/ is proudly powered by dELFIN-dIZAJN

Creative Commons License
EkoSpark is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Serbia License.