EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» 41 POUNDS.ORG PROTIV SPAM POŠTE

U Srbiji kao i svuda u svetu advertajzeri postaju svakodnevno još agresivniji šaljući kako i kome stignu besplatne flajere, kataloge, ponude i kojekakve cenovnike.

U svetu prosečna odrasla osoba primi oko 20 kilograma neželjene pošte svake godine.

Da podsetimo: svake godine 900 miliona stabala završi kao papir na kome se između ostalog štampaju upravo ovakvi propagandno-marketinški materijali kojima se baš i ne radujemo preterano. Naravno, ovim “agitatorima reklamokratije” ne pada na pamet da prestanu sa agresivnim marketinškim pristupom tako da ubogom građaninu preostaje jedino da nađe nekog stručnog da ga odbrani od napasti i pritom ne mislimo na hakere. Ne, mislimo na jednu internet adresu - 41pounds.org – gde možete dobiti baš onakvu pomoć kakva vam je potrebna.

Ljudi iz 41pounds.org  garantuju sprečavanje prijema 80-95% spam pošte kojom bi vam inače bombardovali poštansko sanduče, kontaktirajući u vaše ime kompanije koje šalju materijal. Tako vas štite od nepotrebne pošte istovremeno štiteći i životnu sredinu. Ovaj neprofitabilan internet servis u toku pet godina predviđenih ugovorom zaustavlja neželjenu poštu, čuva preko 100 miliona stabala godišnje od seče, štiti milijarde litara vode a pored toga vrši donacije vašoj omiljenoj humanitarnoj organizaciji. Ako se još i vi sami potrudite da sva plaćanja i novčane transakcije vršite elektronskim putem (naravno ako je to tehnički moguće) možete se smatrati prijateljem ove ozbiljno “kašljucave” planete na kojoj živimo, jer ćete je tokom godine spasiti od 1.6 milijardi tona čvrstog deponijskog otpada i 2.1 miliona tona gasova koji stvaraju efekat staklene bašte.

» 41pounds.org – u detaljima

41pounds.org je neprofitabilna organizacija koja radi na eliminisanju dosađivanja građanima nepotrebnog iscrpljivanja resursa Zemlje putem neželjene pošte. Ime je dobila po količini nenaručenih propagandnih materijala koju običan čovek primi tokom godine (aplikacija za kreditne kartice, kataloga, kupon-listića, itd.) a koja najvećim delom završi u kanti za đubre ili u reciklaži. Bačena spam pošta je najveći deo otpada iz jednog domaćinstva pa ne treba da čudi podatak da u proseku 40% gomile na deponijama čini hartija i karton!

41pounds.org osnovala su 2006. godine tri brata iz Ferndejla u saveznoj državi Mičigen (Ferndejl je predgrađe Detroita). Od tada naovamo popularnost 41pounds.org naglo raste putem pozitivnih glasina i partnerskih ugovora sa ostalim neprofitabilnim organizacijama koja imaju isti cilj ispred sebe – zaustavljanje slanja nezahtevane pošte. Nastanak ove organizacije bio je podstaknut frapantnim podacima: da bi se proizvelo 4 milliona tona spam poštiljaka u toku jedne godine uništi se preko 100 million stabala drveta, potroši se preko milion hektolitara vode, a emisija gasova koji dovode do efekta staklene bašte jednaka je onoj iz 9 miliona automobila! Pored toga, objavljen je podatak da se u SAD 320 milliona dolara lokalnih taksi potroši na odvoženje i odlaganje spam pošte, umesto na ulepšavanje gradskih parkova, proširivanje biblioteka, poboljšavanje rada medicinskih ustanova i komunalnih službi. O mogućim zloupotrebama podataka iz aplikacija za kreditne kartice ne treba posebno govoriti.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

 

 

 

Način rada ovog internet-servisa je sledeći: kada stranka potpiše ugovor, 41pounds.org u njeno ime kontaktira 20 do 30 kompanija koje šalju propagandno-marketinške materijale zahtevajući prestanak slanja takvih materijala. Usluga traje pet godina i košta 41 američki dolar, što je 8.20 dolara na godišnjem a oko 70 centi na mesečnom nivou. Usluga se može proširiti i na ostale ukućane. Pored toga, 41pounds.org uplaćuje trećinu vaše naknade plaćene za njihove usluge raznim  dobrotvornim i humanitarnim organizacijama.

Naravno, dešava se da neke kompanije prosto ignorišu zahteve za prestanak slanja ovakve pošte strankama koje to ne žele. U tom slučaju 41pounds.org šalje blanko zvaničan formular predviđen zakonom u kome se zahteva prestanak slanja spam pošte, koji stranka treba da dopuni ličnim podacima. Bez obzira da li se šalje obična molba ili formular, obično se na prestanak slanja te pošte čeka oko dva meseca a već kroz četiri meseca netražena pošta se smanjuje za 80 do 95 procenata.

Postoje organizacije po delatnosti slične 41pounds.org ali nijedna od njih ne garantuje ugovorom svoje usluge u ugovorenom roku za ugovorenu naknadu, što je čini znatno popularnijom od ostalih. Ono čime se bave vredno je pohvale i podrške, kako pojedinaca tako i vlada i institucija. Nadajmo se da će korist ove organizacije u očuvanju prirode biti sve značajnija.

 

» POVEZANI TEKSTOVI :

      10 Praktičnih Saveta Za Vaš Sopstveni Ekološki Doprinos

      Naša Stvarnost Kroz Statistiku

      Neobični Rezultati Globalnog Zagrevanja

      “The Big Green Idea”

      Moguće Posledice Klimatskih Promena

      Ekospark & Google

 

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |