EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» Plutajuće, mobilne kuće - ‘‘The Last Resort’’

Život na vodi je san mnogih. Zahvaljujući dizajnerskoj kući RAFAA Architecture & Designs koncept za plutajuću kuću na vodi sa solarnim pogonom, uskoro bi mogao i da se ostvari.

Plutajuće, mobilne kuće - ‘’The Last Resort’’ osmislio je isti tim Švajcarskih dizajnera kuće RAFAA koji su osmislili futuristički bicikl i shering sistem u Kopenhagenu.

Dizajn je skoro pobedio na takmičenju i čim se pronađe izvor finansija, tim očekuje početak komercijalne proizvodnje ovih elegantnih domova na vodi.

Plutajuće kuće široke su oko 5m, a dugačke oko 15m i imaju 2 nivoa. Pomoćni ležajevi, mehanička oprema i ulaz su na prvom nivou, dok se na drugom nivou nalaze dnevna soba, kuhinja, kupatilo i dve spavaće sobe. Sve ukupuno kuća poseduje 6 kreveta, dok klizeća vrata između soba omogućavaju dodatak intime. Roletne koje sačinjavaju fasadu kuće, deluju kao jedinstveni sistem za privatnost.

Stepenice vode do krova na kome se nalazi još jedna paluba, kao i solarne ploče koje su ugrađene u sam krov. One sakupljaju struju za pogon dva električna motora koja pokreću kuću na vodi.

RAFAA se sa ‘’plutajućim kućama’’ pojavila na takmičenju za mobilnu arhitekturu koju su organizovali ‘’Internationale Bauausstellung’’ u Nemačkoj. 

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

Kuća je nedavno osvojila prvu nagradu i novac potreban za konstrukciju prvih nekoliko kuća čija izgradnja treba da počne do kraja godine.

Kuće je dizajnirao Lusatian Lakeland koji je inspiraciju našao u izgledima priobalja. Svi sa nestrpljenjem isčekuju da vide prve putujuće kuće i kako će se one pokazati...usled klimatskih promena, možda je budućnost ovog sveta baš u njima.

   

» Dodatni LINKOVI :

      Posmatranje Prirodnih Pejzaža – Vizuelni Analgetik

      Jednostavnost Klimatizacije Belom Bojom

      Upotrebljiva Improvizacija Doktora Brauna?

      Škotska I Energija Vode

      Solarni Paneli Na Autoputevima

      Korpa Za Recikliranje Otpada Sa Čitačem Bar-Koda

      Švedski Projekt Energetski Pozitivne Kuće

      Istorija Tamne Zemlje (Terra Preta)

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |