EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» Fleksibilni displeji, mogu potisnuti upotrebu papira

Telefon od papira zasnovan je na novom 3.7" inčnom (9.5 cm) fleksibilnom ’’E-INK’’ displeju koji radi na principu razlivanja boja, poput mastila. ’’E-INK’’ tehnologija troši mnogo manje energije, zapravo telefon ne troši energiju ako na displeju nema promena.

Telefon podržava sve standardne aplikacije, igrice, mp3, čitanje .pdf i .doc fajlova. Za rad na ’’telefonu od papira’’ može se koristiti i olovka.

Dekan ’’Queens’’ Univerziteta, tvorac ovog telefona očekuje da za nekoliko godina počne proizvodnja ovakvih telefona.

Zahvaljujući nekoliko puta manjoj potrošnji energije i novim fleksibilnim displejima moguće je da za 10 godina svi mobilni telefoni koriste ovu tehnologiju. Kao razlog za tako dugi rok profesor navodi samo novac, jer su troškovi za razvoj i istraživanje ove tehnologije jako veliki.

Ipak, mogućnost da novi uređaji budu fleksibilniji, laganiji i izdržljiviji ogromna je prednost. Ekran koji se ne lomi ni prilikom rada ili slučajnog pada daje uređajima ogromnu prednost.

Upotrebom ovakvih telefona ali i razvojem ove tehnologije po njegovim rečima u budućnosti može doći do potpunog prestanka upotrebe papira.

Savijanjem displeja koji pri tom ne trpi nikakvo oštećenje, uštedom energije i ugradnjom softvera koji omogućava podršku za pregled i pisanje dokumenata, omogućilo bi da ovakve uređaje koristimo umesto papira.

U zavisnosti na koju stranu savijate papir program prepoznaje i kontroliše puštanje pesama, gledanje fotografija i listanje stranica.

Pronalazak najavljuje novu generaciju superlaganih računara sa mnogo boljom autonomijom. Računar prepoznaje kada je korisnik u interakciji i ukoliko nema interakcije, računar ne troši energiju.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

Krajem godine dr. Vertegal će predstaviti kompletan projekat na sajmu tehnike u Vankuveru. Na međunarodnoj konferenciji ’’Interakcija ljudi i računara’’ biće demonstrirane prednosti nove tehnologije.

   

» POVEZANI TEKSTOVI :

      Bežično (Wireless) punjenje električnih automobila

      Ver2 – Električni Eko Bicikl

      ‘‘LifeBook’’ – Solarni LapTop

      Ranci I Putne Torbe Sa Ugrađenim Solarnim Panelima

      Solarni Punjači Za Mobilne Telefone

      Prvi Solarni Mobilni Telefon, Čang

      Elektronski Otpad ‘‘E-otpad’’

      Primer Saradnje U Recikliranju Računara

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |