EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» SOLARNI PUNJAČI ZA MOBILNE TELEFONE

Bez previše preterivanja, može se reći da su Kinezi zadužili civilizaciju inoviranjem baruta, rakete i …univerzalnog solarnog punjača za džepnu elektroniku. Prva dva su na žalost imala veliku primenu u nehumane svrhe ali zato solarni punjači za mobilne telefone i druge manje uređaje donose samo korist ljudskoj zajednici koja konačno počinje da reaguje na ekološke probleme koje je sama kreirala.

Dve kompanije koje su najviše postigle na ovom polju su Devotec i iCharge Eco svojim modelima različitog dizajna ali iste namene – omogućavanje vlasnicima konvencionalnih mobilnih telefona sa Li-Ion baterijama da koriste solarnu energiju.

Solar Charger kompanije Devotec je novina u proizvodnom asortimanu ove kompanije a ujedno i njen najmanji proizvod. Mase manje od 80g, sa baterijom od 1800mAh, ovaj mali punjač na solarnu energiju oslobađa vas brige oko pristupačnosti energetskog izvora za osvežavanje baterije vašeg mobilnog telefona, dovoljna je besprekorna izloženost svetlosti Sunca.

U pakovanju se pored solarnog punjača nalaze USB kabl, trokraki 240V AC adapter i putni punjač prilagođen svakom tipu priključka na naizmeničnu struju.

Uređaj je kompatibilan sa većinom modela proizvođaća Nokia, Sony Ericsson, Motorola/Blackberry/mini USB i Samsung. Ne treba zaboraviti i 5V DC prilključak za PSP, iPod i razne modele digitalnih kamera.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

 

Specifikacije:

   Maksimalna efikasnost solarnog panela: 15%

   Solarni panel: 5.5V/80mA

   Kapacitet baterija: 1800mAh

   Izlazni napon: 5.5v

   Izlazna snaga: 700mA

   Vreme punjenja: Oko 24 časa solarnom energijom,  8-12 sati preko USB/AC priključka

   Dimenzije: 95x43x10mm

Drugi prozvođač, iCharge Eco, napravio je solarni punjač koji se može koristiti ne samo za računare (savršeno je optimizovan za Apple), već i za PSP, Nintendo DS, PDA i veliki broj drugih mobilnih uređaja. iCharge Eco ima bateriju od 1350 mAh koja je dovoljna za generisanje struje od 5 -5,5V i 600 mA. Preko AC adaptera, vreme punjenja je 3,5 časova, 5 časova preko USB priključka i 15 časova preko solarnog panela.

U pakovanju se nalazi veliki broj priključaka za različite uređaje a sam punjač je u ponudi u različitim bojama što ga čini atraktivnim poklonom, naročito lepšem polu koji je sklon živim bojama.

 

» POVEZANI TEKSTOVI :

      Ranci I Putne Torbe Sa Ugrađenim Solarnim Panelima

      Radio Uređaji Sa Više Načina Napajanja Energijom

      Prvi Solarni Mobilni Telefon, Čang

      Ekološki Proizvodi - Osvetljenje

      Elektronski Otpad ‘‘E-otpad’’

      Primer Saradnje U Recikliranju Računara

 

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |