EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» Novi dokumentarac o električnim automobilima

Prošlo je nešto više od 10 godina od prvog serijski proizvedenog električnog automobila. Od tada do danas mnogo toga se promenilo. U mnogim zemljama uvedeni su novi zakoni po kojima vlasnici električnih automobila imaju određene beneficije. U mnogim gradovima stupile su na snagu i mere po kojima električni automobili mogu besplatno da se parkiraju.

Od prvog modela kompanije Toyota, prvog čuvenog prototipa Ev modela kompanije Tesla motors, do današnjih modela performanse motora i baterija su nekoliko puta poboljšane. Satelitska navigacija, wi-fi računarska kontrola, brza zamena baterije i ostala najsavremenija tehnologija se sve češće nalazi kao standardna oprema.

Danas gotovo da više nema ni jednog proizvođača automobila koji u svojoj serijskoj ponudi nema makar jedan električni ili alternativni ekološki model automobila.

Granice se gotovo svakodnevno pomeraju i tehnologija je sve bolja.

“Who Killed the Electric Car?”, prvi film o električnim automobilima je bio dokumentarac koji je odlično prihvaćen od strane publike i kritičara. Po tadašnjim izjavama samih autora filma niko nije očekivao da će običan dokumentarac doživeti toliku popularnost i pozitivne kritike.

Trejler za predstojeći film “Revenge of the Electric Car” ili ‘’Osveta električnih automobila’’ po rečima samih autora je pozitivna reakcija ili entuzijazam koji sve veći broj stanovnika naše planete ima prema novoj ekološkoj tehnologiji i električnim automobilma. To je ujedno i mali predznak budućeg trijumfa električnih automobila, novih serijskih modela vodećih svetskih proizvođača.

Danas se električni modeli smatraju automobilima budućnosti. Otvorena je takođe i razvojna opcija modelima koji kao gorivo koriste etanol i vodonik.

Tehnologija litijum-jonskih baterija je gotovo tri puta bolja od početne, dok su troškovi njene izrade drastično smanjeni.

Invensticije se u ovoj oblasti svakodnevno povećavaju, paralelno sa njima raste i broj kompanija koje posluju u ovoj oblasti.

Pored svega već poznatog i očiglednog režiser Chris Paine u svom novom filmu ipak najavljuje mnogo novih informacija i ideja nekih kompanija koje se još uvek razmatraju. Takođe najavljuje i priče koje do sada nisu objavljene ili su ostale po njegovim rečima ‘’iza zatvorenih vrata’’’.

Uspeh prvog dokumentarca, velika gledanost, kao i velika podrška fanova na facebooku i tweeteru učinila je celu ekipu danas izuzetno cenjenom i poznatom.

 

‘’Za razliku od pre nekoliko godina mnoge kompanije su nam sada otvorile svoja vrata i mnogi menadžeri su bili spremni na razgovor.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

Naši prijatelji, saradnici, zaljubljenici, entuzijasti širom sveta stvorili su nešto što smo samo pokušali da prenesemo ovim novim projektom.

Vremenska distanca učinila je mnogo. Danas se u eri interneta i socijalinh mreža na hiljade entuzijasta, ekologa i ljubitelja električnih automobila preko našeg sajta lakše povezuje. Razmenjuju se ideje, iskustva ali sve sa jednim ciljem da se smanji emisija ugljen dioksida i nastavi borba za očuvanjem planete.’’

   

» POVEZANI TEKSTOVI :

      Bežično (Wireless) punjenje električnih automobila

      Nissan Leaf – Evropski Automobil Godine

      Loremo Ev - Automobil Budućnosti

      Dodge Circuit – Zamena Za Vajpera

      Mitsubishi MiEV - Na Putevima Amerike

      Xebra, Racionalnost u Svakom Smislu

      Hibridni Adut: Hjundaijeva Litijum-polimer Baterija

 

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |