EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» Bežično (Wireless) punjenje električnih automobila

Kompanija Google je postavila prvi probni sistem bežičnog punjenja električnih automobila.

Ovaj vrhunski i krajnje jednostavan princip punjenja električnih automobila instaliran je nedavno u Silikonskoj dolini u glavnom predstavništvu kompanije.

Novi sistem je prvi put bio predstavljen na sajmu u Londonu a ceo projekat uradila je kompanija ’’Virginia’’. Umesto kablova i električnih priključaka ova stanica ima jedinstven način bežičnog punjenja.

Dovoljno je da se automobil parkira iznad ’’električnog jastučića’’ i proces punjenja počinje. Umesto klasične naplate za parkiranje naplaćuje se samo dopuna baterije električnog automobila. Tako se dodatno podstiče povećanje upotrebe električnih automobila ali i podstiče razvoj ovog projekta.

Sistem koristi tehniku indukativnog punjenja, koja se načešće koristi kod punjenja telefona i malih električnih uređaja. Reč je o poznatoj i uobičajenoj metodi.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

Kod automobila je integrisan uređaj sa adapterom za prijem energije. Princip rada je jednostavan. Električni transformatori koriste elektomagnetno polje za prenos energije. Induktivno punjenje omogućava trenutni protok od električne stanice do adaptera.

Dakle, bez ikakvog pribora, kablova, raznoraznih priključaka ovaj sistem maksimalno olakšava punjenje električnih vozila. Sve što treba je da parkiramo automobil iznad predviđenog mesta na parkingu. Dok smo na poslu, kupovini ili u poseti prijateljima automobil se puni. Putem sms poruke moguće je proveriti stanje baterije.

Iako još uvek nije pušten u komercijalnu upotrebu, bez obzira na cenu ugradnje, interesovanje je veliko jer bi pored maksimalno jednostavnog načina punjenja ovaj sistem rešio i probleme parkiranja. Parking mesta bi postala električne stanice.

   

» POVEZANI TEKSTOVI :

      Nissan Leaf – Evropski Automobil Godine

      Loremo Ev - Automobil Budućnosti

      Dodge Circuit – Zamena Za Vajpera

      Mitsubishi MiEV - Na Putevima Amerike

      77 000 Jedinica Hibrida Ševrolet Volta Menja GM-ov Imidž

      Xebra, Racionalnost u Svakom Smislu

      Hibridni Adut: Hjundaijeva Litijum-polimer Baterija

 

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |