EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» 77 000 jedinica hibrida Ševrolet Volta menja GM-ov imidž ?

Vlada SAD je odlučila da stane iza svoje auto-industrije u njenim teškim vremenima, tako da je novac američkih poreskih obveznika pretočen u desetine milijardi dolara kredita koji su završili u Dženeral Motorsu.

Patritoski, nema šta ali se sada od spašenog davljenika očekuje da nauči da pliva. Otuda se na GM gleda sa znatno više kriticizma nego ranije a i sam GM nekako izaziva kritike nejasnim poslovnim potezima.

Pre par nedelja Dženeral Motors je proglašen za najneinventivijeg na listi od 10 proizvođača a proglašen je i nespremnim za značajnije pomake u pravcu efikasnije potrošnje goriva.

A kako se to GM brani od ovakvih ocena? Dizajnirao je i predstavio Ševrolet Volt, veoma atraktivan automobil koga će Dženeral Motors proizvoditi u seriji od svega 77 000 jedinica godišnje (!) i tako do 2015. Zato se opravdano u medijima postavlja pitanje kako kako će to da doprinese konkurentnosti GM-a na svetskom tržištu?

Čini se da je ipak sve to samo marketing. Na stranu krediti koje će banke u saradnji sa GMC odobravati za kupovinu modela Volt, izgleda da je prava svrha ovog modela u sledećoj deceniji imidž a ne profitabilnost. Volt je ipak samo demonstrator promena Dženeral Motorsovog imidža neinventivnog proizvođača automobila koji se prenuo iz dremeža a ne velikoserijski prodajni hit koji će da pomogne finansijskom oporavku ove gigantske kompanije, jednog od članova američke “velike trojke”.

» POVEZANI TEKSTOVI :

      Dženeral Motors Se Sprema Za Visoku Cenu Nafte

      Krajslere, Krajslere, Šta Će Sa Tobom Biti

      Začetak Mreže Stanica Za Punjenje Električnih Automobila

      Tojota, Zahvaljujući Hibridima Nema Krize 

      Volvo Kreće u Kampanju Hibrida

 

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

 

ekospark@gmail.com

 

 

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |