EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» SAJAM AUTOMOBILA U DETROITU

Sajam automobila u Detroitu jedan je od najvećih sajmova automobila na svetu. Detroit je glavni centar američke auto-industrije. Za razliku od mnogih prethodnih, ovaj će biti upamćen po velikom broju noviteta kada su u pitanju mali gradski automobili ali i po potpunoj dominaciji električnih modela. Za brojne promocije, prezentacije novih koncept vozila i nekoliko premijera električnih automobila, ove godine, tražila se karta više.

Podjednako oduševljenje publike i medija, nekoliko nedelja posle zatvaranja sajma još je očiglednije.

Na sajmu je najavljeno nekoliko novih podsticajnih mera za buduće vlasnike električnih automobila, što je takođe izazvalo veliko interesovanje, jer je reč o privilegijama koje će budući kupci ovakvih modela imati.

Pored tri puta jeftinije vožnje zbog ušteda u gorivu, najavljeno je i smanjenje cena registracije, osiguranja a mnogi gradovi najavili su besplatno parkiranje za Ev modele.

Najinteresantniji električni modeli sa sjama u Detroitu :

» Lexus, LF-LC Luxury Hybrid Sports Coupe

Novi hibridni model Lexus LF-LC, biće i dalje prepoznatljiv po svom luksuzu, sportskim performansama ali i ekološkim karakteristikama. Video: Lexus LF-LC klikom na (+)

» Volkswagen Jetta Hybrid

Volkswagen na tržištu do sada nije imao serijske hibride ali će nova Jetta Hybrid to promeniti. Novi model naći će se na tržištu početkom leta.

» Mercedes E300 & E400 Hybrid

Mercedes se na sajmu predstavio svojim hibridnim dizel modelima E300 i E400. Pored najsavremenije kompjuterske opreme, ekonomičnije potrošnje, za izradu karoserije korišćeni su ultra-lagani materijali, aluminijum i karbon fiber.

» The Smart For-Us - Pickup Concept

Najbolji koncept na sajmu bio je ‘’The Smart For-Us’’ - Pickup Concept. Električni ultra-kompaktni pickup u čijem prtljagu staje istoimeni električni mini bicikl koji je namenjen za vožnju u užem centru grada. Video: The Smart For Us Concept klikom na (+)

» Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept

Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept je spreman za proizvodnju. Model je u poslednjoj fazi testiranja. Model će biti prepoznatljiv po ekonomičnosti i bezbednosti.

» Ford Focus Electric

Ford Focus EV biće dostupan na tržištu sredinom godine. Kompanija svoj dalji razvoj bazira na novim električnim modelima. Najavljuje da će ovaj model biti jedan od najštedljivijih u klasi.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

» Volkswagen ‘‘E-Bugster’’ Electric Beetle

Po brojnim komentarima publike i kritike novi Električni model Volkswagen bube jedan je od najlepših modela na sajmu. Međutim, pored atraktivnog izgleda, nova ‘’Ev-Buba’’ ima ugrađen električni motor odličnih performansi, snage 114ks (84kW). Ugrađena je litijum-jonska baterija, autonomija kretanja sa jednim punjenjem je oko 130 km. U brzom modu punjenja baterije, po specifikaciji proizvođača, za samo 30 minuta bateriju je moguće napuniti do 80%. Za osvetljenje automobila korišćene su isključivo ekološke LED sijalice. Video: Beetle klik na (+)

» Toyote NS4 Plug-in Hybrid

Dugo očekivani koncept Toyote NS4 Plug-in Hybrid imao je svoju premijeru. Jedan od lidera u proizvodnji električnih automobila Toyota novim sedanom ponovo pomera granice.

Novi model biće prepoznatljiv po najsavremenijoj tehnologiji, kamerama za parkiranje, ugrađenom lcd displeju na kontrolnom panelu i snažnoj litijum-jonskoj bateriji. Karoserija je izrađena od ultra laganih materijala koji se mogu reciklirati.

Pored ekoloških performansi akcenat je stavljen i na bezbednosti u vožnji. Ugrađeni su senzori koji upozoravaju na pešake i sistem koji u toku vožnje upozorava na rastojanje između vozila. Na kontrolnom displeju moguće je pratiti slike sa kamera za parkiranje. Ugrađena svetla se mogu podešavati u zavisnosti od vremenskih prilika. Video Toyota NS4 klikom na (+)

   

» POVEZANI TEKSTOVI :

      Kako do futurističkog načina transporta u tri koraka

      Loremo Ev - Automobil Budućnosti

      Dodge Circuit – Zamena Za Vajpera

      Mitsubishi MiEV - Na Putevima Amerike

      77 000 Jedinica Hibrida Ševrolet Volta Menja GM-ov Imidž

      Xebra, Racionalnost u Svakom Smislu

      Hibridni Adut: Hjundaijeva Litijum-polimer Baterija

 

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |