EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» Solarni Put

Putevi koje sada gradimo ne traju dovoljno dugo. Izgradnja kvalitetnijih puteva zahteva savremeniju tehnologiju i bolji asfalt.

Putevi koji ne traju dugo ali i novi ekološki standardi nameću potrebu da promenimo njihov način izgradnje, korišćenjem novih materijala i nove tehnologije.

Zato se sve više govori o zameni asfalta, čistim i obnovljivim bioasfaltom. Međutim pronalazači Džul i Skot Bruso se ne slažu sa tim, njihove ambicije su mnogo veće. Njihov predlog je da nove puteve asfaltiramo solarnim panelima.

Bez obzira koliko ova ideja zvuči futuristički, njihov koncept ‘’Solarnog Puta’’ osvojio je 50.000 dolara i prvu nagradu na konkursu za najbolju ‘’Eko Inovaciju’’. Oni su krajem prošle godine i zvanično dobili ugovor za prvi prototip od Državne uprave za izgradnju puteva.

Njihova ideja je da se kombinuje ugradnja više različitih solarnih panela. Pomoću solarnih panela proizvodila bi se električna energija a prodajom energije vratila bi se uložena sredstva.

‘’Solarni putevi’’ biće mnogo bezbedniji, jer je moguća ugradnja elemenata koji mogu da greju površinu kolovoza i spreče nastanak poledice, što je odlično rešenje u zimskom periodu. Moguća je ugradnja i led dioda za obeležavanje linija na putu, za bezbedniju vožnju noću.

Površina puta biće napravljena od neprobojnog stakla, otopornog na vremenske nepogode a reljefne površine na staklu sprečiće proklizavanje.

Solarni paneli biće ugrađeni ispod površine stakla. Staklo će moći da propušta sunčeve zrake, koje će solarne ćelije pretvarati u električnu energiju. LED sijalicama staklo će omogućiti da budu vidljive. Mikroprocesori biće instalirani na svakih pet metra i kontrolisaće: osvetljenje, komunikaciju i monitoring.

‘’Solarni put’’ zamišljen je dvoslojno. Ispod solarnih panela u drugom sloju biće postavljena instalacija za prenos električne energije i signala za brz internet, video i druge komunikacije.

Na osnovu prve procene efikasnosti, za samo četri sata na suncu solarni put može da proizvede 3.3 megavata električne energije po kvadratnoj milji svakog dana (1 milja = 2.5 km2). Što predstavlja količinu prosečne potrošnje 107 američih kuća.

Zahvaljujući solarnim putevima imaćemo bolji sistem komunikacije i električne mreže. Kada jednom počnemo da ih koristimo, bez njih nećemo moći da funkcionišemo, jer će nam omogućiti decentralizovani, inteligentan, samoodrživ sistem.

Pored prodaje elektirčne energije (i punjenja električnih vozila) putevi bi zarađivali novac i prenosom elektronskih podataka velikom brzinom.

Pružanje video usluga i reklamiranje proizvoda bilo moguće zahvaljujući ugrađenim LED sijalicama. Možda bi nas solarni putevi oslobodili reklamnih panoa, bilborda i suvišnih plakata.

Za razliku od puteva koje sada gradimo, solarni putevi bi se otplatili mnogo brže.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

Benefita je više, izgradnja ‘’solarnih puteva’’ omogućila bi:

* Smanjenje emisije ugljen-dioksida (zaustavljanje globalnog zagrevanja)

* Daleko manje zagađenje u toku asfaltiranja

* Proizvodnju struje

* Veću bezbednost u saobraćaju

* Decentralizovanu, pouzdanu, električnu mrežu

* Potrebnu energiju za električna vozila, što bi smanjilo ili zaustavilo potrošnju nafte

* Nova radna mesta, jer bi se komponente za solarne puteve proizvodile u fabrikama

Usled velikih ekoloških problema svakodnevno se pojavljuje i veliki broj inovacija, ideja i  proizvoda, pomoću kojih ćemo mnoge probleme ublažiti ili rešiti.

Solarni put predstavlja jedno od boljih rešenja.

 

» POVEZANI TEKSTOVI :

      Solarni Pojas U Sahari

      Solarni Paneli U Japanu

      Solarni Baštenski Suncobran

      Baterije Sa USB Dopunjavanjem

      Pretvori I Svoj Krov U Izvor…

 

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |