EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» Problemi nastali povećanjem populacije

Osnovne čovekove potrebe svakog dana se sve više povećavaju (potrebe za hranom, smeštajem i osnovne higijenske potrebe).

Savremenom tehnologijom i znanjem čovek je sebi olakšao život i stvorio još bolje životne uslove na Zemlji. Čovek je tako svojim radom stvorio mnoge veštačke materije, proizvode i supstance.

Na žalost svaka veštačka supstanca ili stvar ne može se prirodnim putem razgraditi. Za mnoge od njih priroda nema rešenje, tako da umesto da se prirodno razgrade posle njihovog bacanja u đubre, odlaganja ili prestanka upotrebe, veštačke čovekove tvorevine postaju otpad.

Zato su problemi vezani za otpad veliki. Osim osnovnih higijenskih problema, prostor koji deponije zauzimaju se svakodnevno povećava.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

Dodatni Linkovi :

      Povećanje Temperature

      Efekat Staklene Bašte

      Kisele Kiše

      Ozonska Rupa

 

 

Industrijske zone su svakog dana sve veće; osim štetnih posledica koje izazivaju, prostor pokriven industrijskim zonama sve više smanjuje prostor za poljoprivrednu proizvodnju.

Industrija je glavni zagađivač vazduha i direktni krivac za pojavu smoga.

Porast broja stanovnika izazvao je i povećanu upotrebu vode, ali i njeno korišćenje i zagađenje. Porast je ne samo u potrebi za vodom već i za hranom.

Struktura biljaka koje se danas gaje takođe je promenjena, na našim njivama su nove ’’isplativije vrste’’, tako su nastali i novi veštački ekosistemi.

Degradacija zemljišta usled novih kultura ili kao posledica hemijskih supstanci, nastaje i uvećanjem otpada koji se baca, naročito onog koje zemljište nije u stanju da preradi usled svakodnevnog povećanja deponija.

Porast broja stanovnika i naše svakodnevne potrebe dovode skoro sve vezano za životnu sredinu u pitanje, svi resursi su potrebni, trošenje se povećava čak i onih  stvari za koje se zna da njihova upotreba izaziva trajna i štetna dejstva na same ljude.

»dalje»

» POVEZANI TEKSTOVI :

      Alpski Glečeri Bi Mogli Da Se Istope Do 2080. god.

      Masovno Rušenje Ogromnih Komada Leda Na Antartiku

      Arktik Na Tankom Ledu

      Globalna Kriza - Nestašica Hrane I Nestašica Vode

      Južna Evropa Će Ličiti Na Saharu

      Problemi Nastali Povećanjem Populacije

 

 

 

 

Use natural – Feel natural !

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |