EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» Primer saradnje u recikliranju računara

Američke kompanije Dell i Goodwill Industries of Akron potpisale su prošle godine ugovor o partnerstvu u programu recikliranja starih i neupotrebljivih računara sa ciljem sprečavanja njihovog gomilanja na ionako pretrpanim deponijama, čije je sprovođenje počelo januara ove godine.

Kompanija Goodwill Industries of Akron u partnerstvu sa američkim proizvođačem računarske opreme Dell ponudila je stanovnicima Amerike program besplatnog preuzimanja računarske tehnike koja više nije u upotrebi.

Ovaj program kreativno nazvan Reconnect  (Ponovo poveži) sakuplja i reciklira odbačene računare svih brendova i proizvođača, sa ciljem smanjenja gomilanja računarske tehnike na deponijama i edukacije građana iz oblasti zaštite životne sredine i razvoja ekološke svesti i odgovornosti. Goodwill Industries vrši prijem i sortiranje preuzete hardverske opreme na više od 1000 prijemnih mesta, dok Dell vrši recikliranje ili prodaju.

Od početka realizacije ovog programa do sada je procesirano oko 43 tone kompjuterske opreme, koja se preuzima bez novčane naknade a podaci iz hard-diskova se brišu ako to nisu prethodno učinili vlasnici, kako građani tako i  pravna lica, u cilju neutralisanja odgovornosti za eventualno narušavanje privatnosti klijenata i poverljivosti informacija. Neupotrebljivi računari se odmah upućuju na reciklažu a oni koji su još uvek fukcionalni puštaju se u promet nakon kontrole ispravnosti.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

ekospark@gmail.com

Pored ovoga, program Reconnect otvorio je nova radna mesta i kurseve za obuku zaposlenih, baš u vreme ekonomske krize koja potresa iz korena američku privredu.

Zvaničnici kompanije Dell se nadaju da će ovaj program poslužiti kao primer ostatku američkog ekonomskog sektora u procesu prilagođavanja trendovima tržišta, kao i da će njime biti pokrenut talas poslova sa ciljem unapređenja životne sredine, uz isticanje ubeđenja da će 2011. godina ujediniti industriju oko zajedničke inicijative.

» POVEZANI TEKSTOVI :

      Elektronski Otpad ‘‘E-otpad’’

      Pravilna Reciklaža Elektronskog otpada - ‘‘E-otpad’’

      Toksične E-deponije

      Tehnologija U Službi Zaštite Prirode

      Donosi li Visoka Tehnologija Nesreću

      Solarni Punjači Za Mobilne Telefone

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |