EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» SOLARNI POJAS U SAHARI

Učinjen je gigantski korak na implementaciji nečega što se već naziva najvećim projektom za primenu obnovljive energije u svetu. Do skoro samo grandiozna vizija proizvodnje čiste energije u Sahari, ovaj projekt je uspeo da okupi jezgro odlučnih investitora i dovede do potpisivanja sporazuma između 12 kompanija koje žele da solarni pojas vredan astronomskih 555 milijardi dolara postane stvanost. 12 budućih partnera su ovog novembra potpisali paragrafe o asocijaciji tzv.” DESERTEC Industrial Initiative” (DII), koja će imati prvenstveni zadatak da privuče još zainteresovanih kompanija i poslovnih grupacija, kao i da razradi regulativu i uslove uspešnog kompletiranja i proizvodnje čiste energije potrebne okruženju.

Vizija fondacije DESERTEC sastoji se u instaliranju solarnog energetskog sistema snage 100 GW kroz celu severnu Afriku sa ciljem zadovoljavanja 15% ukupnih energetskih potreba Evrope i to primenom čiste energije. Veći broj koncetratorskih solarnih postrojenja, razmešten širom priobalja severne Afrike, biće međusobno povezan u jedinstveni sistem koji će preko visokonaponske DC linije snabdevati Evropu, a povezaće se i sa postrojenjima za desalinizaciju kako bi se stanovništvu ove regije obezbedila čista voda za piće.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

 

Ovaj projekt nije okupio samo potpisnike DESERTEC fondacije – pridružili su se i ABB, ABENGOA Solar, Cevital, Deutsche Bank, E.ON, HSH Nordbank, MAN Solar Millennium, Munich Re, M+W Zander, RWE, SCHOTT Solar i Siemens. Imajući u vidu pomenuta imena i njihov značaj u poslovnom svetu, možemo biti optimisti u pogledu sprovođenja ovog projekta.

 

» POVEZANI TEKSTOVI :

      Solarna Rasveta Za Garaže I Manje Objekte

      Solarni Baštenski Suncobran

      Solarni Paneli U Japanu

      Baterije Sa USB Dopunjavanjem

      Pretvori I Svoj Krov U Izvor…

 

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |