EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» SOLARNI PANELI U JAPANU

Japanska vlada je građevinskom sektoru “zemlje izlazećeg Sunca” ponudila podsticajni program za veći obim instaliranja solarnih panela na novopodignutim stambenim i poslovnim objektima.

80 procenata novih domova biće opremljeno solarnim energetskim sistemima do 2030. godine a vlada će u te svrhe odobriti subvencije od 200 000 jena (približno 2 000 američkih dolara) svakom domaćinstvu koje se odluči za kupovinu solarnih sistema. Cilj programa je promovisanje primene solarne energije i podrška smanjenju emisija gasova koji zagrevaju planetu. Odobrene subvencije su u vrednosti 10 procenata cene standardnih sistema solarnih panela koji u Japanu koštaju oko 2 miliona jena. Japansko Ministarstvo Ekonomije, Trgovine i Industrije izražava nadu da će ove subvencije stimulisati masovniju proizvodnju takvih solarnih sistema i smanjenje njihovih cena.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

 

Kućni solarni sistemi u Japanu kombinovano proizvode 1.4 miliona kilovata električne energije a vlada ove zemlje je objavila da je njen cilj desetostruko uvećanje primene solarne energije do 2020. godine i čak 40 puta veća proizvodnja do 2030. godine.

 

» POVEZANI TEKSTOVI :

      Solarna Rasveta Za Garaže I Manje Objekte

      Solarni Baštenski Suncobran

      Solarni Pojas U Sahari

      Baterije Sa USB Dopunjavanjem

      Pretvori I Svoj Krov U Izvor…

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |