EkoSpark.com

 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» Pretvori i svoj krov u izvor…

Uštedi vodu i novac na pravi način i smanji rizik od poplave...

Sprovođenje vode direktno iz oluka do bašte je sistem koji je danas u svetu sve više u primen; na ovaj način voda sa oluka ne ide direktno u kanalizaciju već se koristi za navodnjavanje ili se odlaže u posebe sudove a kasnije koristi po potrebi. Kišnicu tako možemo iskoristiti znatno efikasnije a dodatna povoljnost  je i manji utrošak vode iz javne mreže.

Umetak na oluku je dostupan svima, jeftin je i lako se namešta. Naravno uvek može da se skine ili da se crevo na njemu skloni a veće količine vode pošalju direktno u kanalizaciju.

U vremenu klimatskih promena, porasta temperature i sve većih suša ovakav sistem nam postaje neophodan. Bolje navodnjavanje travnjaka, bašte i dvorišta je svakako i više nego korisno. Takođe ovakav proizvod pomaže i kanalizacionom sistemu jer ga kišnice dodatno opterećuju a i sam rizik od izlivanja kanalizacije je manji.

Ovakav vid korišćenja vode je održiv i ekološki. Umesto da zalivanje bašte vršimo kao i do sada vodom za piće, ovo rešenje predstavlja izvanrednu alternativu a i smanjuje račune za vodu.

Dodatak na oluku od izdržljive plastike može da traje godinama. A u nekim domaćinstvima se dodaju i burad za vodu u kojima se ona čuva pa se naknadno koristi za polivanje bašte.

Jednostavni a tako efikasni proizvodi koji mogu da nam dugoročno uštede puno novca.

 

    Eko Info

    Tehnologija

    SoS Info

    Reciklaža i Otpad

    Energija

    Biodiverzitet

    Vazduh

    Voda

    Hemikalije

    Zdrav Život

    Info – Pojmovi

    Zanimljivosti

 

 

ekospark@gmail.com

 

 

Umetak sa otvorenim gornjim delom sprečava da u slučaju većih padavina dođe do poplave. Ovo predstavlja jedan od efikasnijih načina da se padavine iskoriste i sa krova umesto u kanalizaciju, sprovedu na efikasnija mesta.

U mnogim delovima grada vrlo često posle kiša dolazi do poplava, na mnogim ulicama voda prelazi i ivičnjake jer kanalizacioni sistem ne može da primi veće količine vode; masovnijom upotrebom ovog sistema voda bi se sa naših krovova slivala u bašte a ne u kanalizaciju i tako bi imali višestruku korist.

Rasterećenje kanalizacionog sistema doprinelo bi da u mnogim delovima grada poplave na ulicama budu prošlost. Upotrebom ovog sistema mogli bi da rešimo više problema istovremeno.

Ljudi koji sada koriste ovo rešenje prekrili su svoje bašte cvećem.

Sistem zalivanja je krajnje jednostavan. Na crevu se na svakih 30 centimetara izbuše manje rupe koje tako omogućavaju da voda ravnomerno putuje duž bašte.

Rezultati su više nego očigledni.

Sve razvijene zemalje karakteristične su po svojoj racionalnosti, štednji i planiranju unapred.

Najbogatije zemlje su obično i najracionalnije, najpraktičnije i najštedljivije.

Na ovakvim primerima i mi možemo mnogo toga da naučimo, ali i da uštedimo.

 

 

» POVEZANI TEKSTOVI :

      Solarna Rasveta Za Garaže I Manje Objekte

      Solarni Paneli U Japanu

      Solarni Pojas U Sahari

      Baterije Sa USB Dopunjavanjem

      Solarni Baštenski Suncobran

 

 

EkoSpark.com

 
     

 

 

| Copyright EkoSpark © 2008 All Rights Reserved |

| webmaster : DELFIN-DIZAJN |